lördag 6 april 2013

Ny thaibutik, påskkorv och kinesiska teäggSådär ja, det hiskeliga påsklovet snart över. All is back to normal efter den här helgen med vanliga körningar i taxibilen och mer vardagsmat på bordet.

Noterade en glädjande sak, den heter "Thailaan" och är en innehållsrik thaiaffär i Sollentuna Centrum. Rent, snyggt och välsorterad.
Köpte grejer till en morgonsomtam att äta idag på morgonen, hetta, överlevnad, tröttheten bara flyger iväg, anden tar plats, livsanden.

Vardagen infinner sig alltså, en vanlig lördag efter påskens märkvärdigheter med kinesiska teägg och påskkorvar från Taylors and Jones från Papilles ost&chark på Lidingö (mer om butiken och Ingela Carlsund kommer att komma vad det lider)

Christina Frohm och Bengt Pernholm
på Klasro skola

Här om dagen hann vi med att åka till Klasroskolan och det är alltid välkomnande, ombonat och varmt med gott kaffe och överdjäkligt goda chokladkakor.Okey, bara som en parentes, här är receptet på Christina Frohms delikata klassrumssnittar:


Det behövs 100 gram rumstempererat smör som rörs vitt med en deciliter socker och två matskedar vit sirap. Blanda en halv tesked bikarbonat, två maskedar siktad kakao och en tesked vaniljsocker med två deciliter vetemjöl och rör ner i smörsockerpöset.
Dela degen i två delar och platta ut på bakplåtspapperklätt bleck. Baka i ugnen 175°C i "femton minuter cirka en kvart". Ta ut och vila någon minut innan de sporras i ätbara kaklängder.


Oj, Oj - hittade förresten en lustifik och god sak i min lilla turkiska affär ganska nyligen. Trodde först det var rejält testosteronmaxade olivrar, men det var det inte, det var syltade mandlar. Bara ett måsteköp, billigt var det också. Utmärkt till stek, utmärkt till kebab, hamburgare, utmärkt till allt.


Inga kommentarer: