söndag 24 april 2022

C O R O N A - SÅ KOM DEN ÖVER OSS I ALLA FALLTrodde länge att vi hade den där genen som gjorde att vi inte kunde få skiten, men det var väl en stilla nåd at bedja om. Kände oss ruggiga i torsdags, som före en förkylning. Fredag var det kört. Våldsam hosta, feber och ont i huvudet, för att inte tala om våra magars system (alltså Ks och min). Tack och lov inget åt smaken. En förlamande trötthet och jag får ju en förbannad dödsångest så fort febern når över 37.2.


Hittade ett testpaket som Lovisa glömt kvar - hon for ju fram och tillbaka och hit och dit under slutet av pandemin och testades flera gånger i veckan. Tog ett test igår och ja, Corona. Fler ur bekantskapskretsen tog också tester där Corona konstaterades. Helvete!


Idag är det bättre, i alla fall jämfört med igår. Fortfarande en sårig hals och en jäkla massa hosta och en näsa som tarvar en hushållsrulle om dagen. Huvudvärken släppt från ett järnband till ett grått moln.

Sörjer självklart att vi inte kan vara med i Stockholm Consort idag klockan 19 då cirkeln skulle slutas med Anders Lindström och Lars-Åke Levin som dirigenter. En konsert som vi sett fram mot så länge.

Men det kommer att gå fler tåg med samma dirigenter och samma repertoar är det sagt bestämt så det är bara att ta hjälp av Sinnesrobönen, den som givit mig tillbaka livet förr:

"Ge mig sinnesro 

att acceptera de jag inte kan förändra

mod att förändra det jag kan

och förstånd att inse skillnaden"


Så blir det lättare att utstå!