fredag 24 oktober 2008

Brott och trakt fick publishingpris

Jag medarbetade med ett kapitel i förra årets upplaga av Svenska Turistföreningens Årsbok. För några dagar sedan vann boken Svenska publishing-Priset i klassen "Årets bästa bästa svenska guidebok".
Juryns motivering var: För en gedigen och seriös guide med intressant och modig vinkling.
Det är klart att det är fantastiskt kul att få vara deltagande. Grattis också till redaktören Ninni Wahlsten och chefredaktören Anders Tapper som tätt inpå fick motta utmärkelsen "Sveriges bästa tidskrift" för Turist.
Om en dryg vecka ska jag vara med och fira utmärkelsen och samtidigt få smygläsa den nya årsboken.
För den som är intresserad så återkommer jag som medarbetare i nästa årsbok, den som kommer hösten 2009, (framförhållning eller hur?)
Sitter och skriver just i ögonblicket och det är ohyggligt spännande och roligt.
Vad den handlar om?
Vänta och se!

Edsbacka Bistro, mer och mer en Bistro!Hur kan det komma sig - jo vardagen tränger sig på, man liksom beställer och slinker in, det är bra, inga slipsar, men bättre mat och större gemyt.
Idag hyllades vår nävaro med en liten förrättssoppa på kräftor som höjde både temperatur och leenden. Vi var bara tre denna regntunga fredagslunch, vi tre som inte ville frångå fredagstraditionen.
Dansk sjöamansbiff följde och visade sig vara en riktig läckerlunch på bitoker i buljongkokt potatis och med perfekt lök vid sidan om. Inte minst utvald är Lager med strimlad färsk lager på bitoksen.
Vi har nu bokat bordet för alla framtid, åtminstone till jul.

Karamellpaj med en massa god fondant och till det en hasselnötsglass som jag längtat efter