onsdag 23 oktober 2019

Ryskt på svenska - mäktigt värre!Igår var det orgelrep.
Det vill säga att kören hade första repetitionen på orgelläktaren i Storkyrkan 
tillsammans med Mattias Fager vid orgeln och ibland annat Tanejevs mäktiga Johannes från Damaskus. (Stycket kan mycket väl gå att koppla till Syrien just nu kom jag på!)
Söndag klockan 16, anteckna och kom, mäktigt med ryska på svenska!

Lovisa från klarhet till klarhet
Resegenen finns där.
Av nyfikenhet skickade jag och K in var sitt salivprov för DNA analys. Det är något år sedan och för att få veta ursprung och härkomst – vilken för oss båda stämde efter de aningar vi haft.
Till julen förra året fick Lovisa (min äldsta i andra kullen) ett DNA – kit och jag därefter en genetiskt säkerställd dotter med hälften av generna från Kina. Sådant är urkul!

Jag har alltid haft den där ”resegenen” vilken självfallet inte noteras i DNA-testet, men som finns där som en känslomässig knut att alltid vilja vara på väg, att ständigt ha en bucket list lång som en dasspappersrulle.

Arlanda terminal 5 tur och retur i morgonmörkret

Lovisa rör sig mellan resmål ständigt och bekymmersfritt. Körde henne, nu om morgonen, till Arlanda för Rom. Hon ska gå någon visning där i kväll och ringdes in sent igår. Annars var det meningen att hon skulle fått landa i sig själv några dagar. I fredags kom hon från Manchester efter att veckan dessförinnan varit i New York (och jobbat på NY Fashion Week) och London…eller var det NY och Paris. Ständiga nya hotell, nya visningar, personliga reportage och fotograferingar. Nästa vecka för något amerikanskt modemagasin i Los Angeles.

Ibland får hon hem internationella magasin som Vogue och andra (faktiskt också Playboy) där hon visar fram sig i fantastiska modereportage.
Hemma landar hon, kommer ut i köket, lagar lite mat, syns eller hörs knappast, går in på rummet igen, äter och sover, kanske åker iväg någon kväll för något event i Stockholm där hon behöver synas, men alltid hem tidigt för stora sängen och uppladdning – det kan ju komma ett samtal antingen från agenten i London eller agenten i USA, när som helst.

Det är klart att det här är fantastiskt roligt, vilken otrolig karriär för en modell som drar de större måtten med förebildande stolthet och ett otroligt starkt kroppsmedvetande. Lilla Lovisa som alltid gått sin egen väg med bestämda steg och med rikligt med skinn på näsan.

Och det där med resegenen då? Jo alltså, det är bara ett och ett halvt år sedan hon gjorde sin första jobbresa sedan hon fått en egen agent i London. Veckan innan hon skulle åka kom hon till mig och frågade om jag ville åka med och visa henne i detalj hur det går till med incheckningar och säkerhetskontroller och gater och allt sådant. Självklart åkte jag med och fick återuppleva mitt älskadeLondon där jag tillbringade många år under studietiden. Fick gå i mina gamlafotspår bara för att upptäcka att det mesta rivits, flyttats eller ändrats.

Idag fixar hon själv permanent arbetstillstånd i Staterna, visum hit och dit, incheckningar med knapptryckningar på telefonen, matbeställningar på långflygningarna.

Ja, jag kände att jag bara ville skriva lite stolt över henne. Fina Lovisa.