söndag 13 maj 2007

Gardenparty

Kompislaget, som har hemmaplan i "Duvslaget" på Edsberg i Sollentuna

Inte så sofistikerat som det låter, men för oss betyder det att; Nu är det allvar!.
Mitten av varje maj har kolonilottsföreningen allmän städdag, gångar, diken, ödelotter, brandbrasa, sopcontainer och det folk ser fram emot allra mest: Soppök.
Styrelsen arrangerar och plockar fram knäckebörd, ost, senmap och kokar traditionsenlig ärtsoppa, rik på mejram, rik på fett härligt fläsk och med perfekt kokta ärtor.
Soppmadamer...

Nu är det ju också så att världen, så även vår kolonilott, befolkas av sådana som inte äter gris och för dessa - och för allmönt sugna, står en alternativsoppa också på spisen, en kryddig linssoppa med tomat. Grillkorv också, med bröd.
Traditionsenligt också besöks vi av Bengt Mattsons "KompIslaget". Sjujädrans till musiker som bara blir bättre och bättre år efter år. Igår på vårt "gardenparty" var det tätt och ljudligt, rytmiskt och som en "matta" av tradition.
...och varmkorvgubbar.

Nu är alla igång. Överallt jobbas det intensivt med sårader och potatissättning. Buskar flyttas, perenner byter ägare (själv ska jag gå och gräva upp violer idag hos en granne som har får många) och diskussionerna går höga om olika jordmåner, joprdförbättring, gödsel, vattning, fröfirmor, sorter och alla vet bäst!
Apporopås "gödsel" så får "häst/skits)tjuvarna sitt straff. Man skulle kunna kalla det för gult kort. En allvarlig varning från föreningsstyrelsen. Alternativet hade varit att sparka iväg dem. När de i styrelsen konsulterade mig före beslut igår så vägde jag in det faktum att folk faktiskt inte rår för idioti och dårskap och att dessa båda skittjuvar nu blir så stigmatiserade av allas blickar att det är bättre de får vara kvar - trots allt.