söndag 3 mars 2024

Femtioelfte inlägget om blodpudding - bästa frukostmaten


Jag gör så här att jag uppmanar till att trycka på länken för att läsa metervis jag skrivit om blodpudding. Där finns det recept och allt till egen hemlagad läcker blodpudding bland mycket annat.

Tryck HÄR!

I förbifarten kan jag väl berätta att just den här blodpuddingen (bilden) blev frukostmat till starten av Vasaloppet idag. Ett lopp som jag för övrigt aldrig kommit närmare än på TV.

Ingen aning om vad vi ska ha till middag - August vet besked och gör en smörgåstårta.


Fredagar brukar vi ibland handla en varsin Skagenbakelse på Percy's i Norrviken, men vi hann inte, eller kanske vi tänkte lite ekonomiskt.  

Så vi satt där med undran - vad ska vi ha till middag?

August sa lite tyst, precis som om jag skulle säga nej redan på det han tänkte...smörgåstårta, alldeles för underskattat.

Han fick fria händer och resultatet blev skitbra, en smakbomb och så fick vi undan några rödingfiléer vi sparat och som låg halstrade i kylen. Massor av gucka mellan vita brödskivor, övervägande majjo och räkor och massor med dill och smörgåskrasse.

Tackar!

Ostfrukost på landet - en nu 95 månaders lagrad på tunnbröd och en rågskiva med ägg och kaviar


När vi är på landet blir frukosteringarna ganska rejäla, mycket för närheten till bra råvarubutiker. Bacon från Björks, rimfläsk från Delins, Bröd från Janssons i Ljusdal eller nybakat tunnbröd om lördagarna. Ägg har vi med oss en karta hemifrån Antunas Kajsa vilket även gäller jerseymjölk i hink eller flaska.

En morgon nyligen blev det mer smak än volym. På Wijnjas hittade jag ju en Farmhouse i början av december, då 92 månaders lagring och med bibehållet krut i tuggan. Nu fick vi tag i en bit på 95 månader och ryktet säger att det finns i lager till 100 månader. Måste testa !

Ägg och kaviar är aldrig fel, helst på rågbröd och tillsammans med moccakaffe blir det nästan ett överdrivet bombardemang i käften som man smakmässigt står sig på långt över lunch.