lördag 5 januari 2008

Godkända nudlar på tabberasets spis


Det är inte så kul. Vi har lidit av en kollektivförkylning hela familjen. Värst är det för August 7 mån som fick en koll hos doktorn igår och Bricanyl för luftrören. Sedan är det ju fruktansvärt för en karl som tabberaset själv att bli förkyld. Därav bloggstopp någon dag.
Räckte i alla fall till för ett tre och en halv timmes långt och innehållsrikt samtal med en god vän på Edsbackas Bistro igår kväll. En perfekt fläsklägg med ett lika perfekt rotmos.

Ikväll blev det sådant vi har hemma. Rodjana låg för ankar med August och bad mig göra nudelsoppan på "sienhainudlar". Det är stora genomskinliga flak som nudelar och ska brytas innan de läggs i buljongen och kokas. Då rullar de ihop sig i små tuber och de bjuder ett läckert halkigt motstånd i munnen.

Först kokade jag en urläcker kycklingfond på skrov ur frysen (vi sparar alltid skroven när vi filéar ur). TIllsatte lite Healthy boy sojasås och en rejäl skvätt sockerrörsvinäger. "Plastade ur" de förpackningshysteriska crabsticksen och lade i den kokande buljongen tillsammans med räkor. Så var det klart, serverade med torkad mortlad rostad chili, hett och godkänt från Rodjana och det var nästan huvudsaken.