fredag 23 april 2010

Det fick bli Edsbacka Wärdshus även idag



Med risk att bli tjatig. Tre dagar öppet och Tabberaset på plats varje dag och idag dessutom med några av "Bistroätarna" vilket naturligtvis inte ska upplevas som en pik mot Edsbacka Bistron utan bara ett försök för oss att nå perspektiv. Och det minsann gjorde vi - sällskapet i övrigt tog efter min rekommendation det dillkokta lammet som jag provade igår. "Ännu bättre idag" och folket himlade med ögonen. Jag själv njöt gratinerade gäddqueneller av det slag jag tidigare bara ätit med framgång på Leon de Lyons bistro i bottenplanet på 1 Rue Pleney utöver det farsgubben lagade hemma till oss som små.

Det underbara dillkokta lammet

Vi kommer att på prov flytta vår fredagsverksamhet till detta nya och optimistiska näringsställe i Sollentuna, och visst är det lite hemmavant att sitta i paviljongmatsalen under kristallkronorna, på samma plats jag så många gånger njutit stor gastronomi vid både gästspel och från Christer Lingströms Edsbacka krog-kök.

I morgon lördag planerar vi familjemiddag - vi har bord - till premiären för ett svenskt smörgåsbord på nära håll.