tisdag 18 december 2018

Det är klart det finns stolthet bakom den här bloggning


Jag har fem barn!
Och de är tack och lov ganska egna alla fem. Handlar efter eget huvud och sådant är uppmuntransvärt. Har alltid själv gått egen väg (alla som läst min senaste bok förstår och vet).
Senast är det Lovisa som på bara ett och ett halvt år lyckats med konststycket att hoppa av gymnasiet och ta sig an en modellkarriär. Pendlar mellan London. NY och Tokyo. Jobbar för de stora märkena och gör det väldigt bra.
Som av en händelse föll ögonen på en helsida i Brasiliens utgåva av Vogue. Såg det i hennes Instaflöde. Det är klart man blir glad!

Fläskfäbläss
Vi har en butik, inte alls långt härifrån, med ett charkkök där man varje dag tillagar allehanda traditionella maträtter. En av dessa är kroppkakor. Välmatade med fläsk och ganska ordentligt med allehånde. (All spices, kryddpeppar). Dessutom skivar de gärna ordentligt rimmat sidfläsk att steka och ha till.Många vill ha en bechamel att gå till kroppkakorna - det vill inte jag. Jag vill ha extra stekfläsk, nyrörda lingon och kallt smör som får smälta sakta över de kluvna kakorna.
Hemma hos oss är det här en rätt som bara jag och August äter. Så när vi är ensamma har vi kroppkakefest med färdiglagade från Percys i Norrviken.
Riktig mat det här.