söndag 20 mars 2011

Sorglig sorti för Bondens Mabod

Gårdagskvällens bortskämmning på bordet - så väldigt bra kombination och i tillägg med vännen Peter Holstads galanta pomeransmarmelad som vi förärades en burk av häromdagen - rent lysande smaker hemmavid.

Nu finns det ingen anledning alls att handla något som helst i Sollentuna Centrum - Bondens Matbod sjunger sin svanesång idag och lastar ut alla kvarvarande ostar, korvar och mejeriprodukter.

Jag har sett det i veckan, hur magert det blev i hyllorna och när vår stapelvara "Falukorven" inte längre fanns i lager förstod vi att något ohanterligt var i antågande.

Passade på att handla en del ostar igår och som vi tycker om och det alspånsrökta sidfläsket, men det kändes på något sätt som att det redan var förbi.

Försökte nå Kenneth Karlsson idag - kort svarade han bara att "vi får prata sen, jag håller på att lasta".

Något har hänt i verksamheten och det har hänt fort.

Tyvärr så försvann nu det där lilla extra från den här stadsdelen - från ett centrum där det möjligen bara återstår en liten anledning att återvända till - jag tar nämligen dagligen en eftermiddagskaffe på Espresso House som tar det här med kaffe på allvar, inte generellt, men just här!.

Väntar nu bara på ett besked från Kenneth om det är ett problem för hela företaget så att även Hötorget och Siggesta Gård slår igen eller om det bara är den obildade hopen i Sollentuna man inte lyckats locka till det som är kärlek till sig själv.

24 timmar av tystnad

Man blir handikappad utan TV.

I vårt radhusområde stängdes för 24 timmar sedan all TV och all annan komunikation ner - för dem som lagt alla ägg i samma korg och beslutat ha både dator och telefon hos samma leverantör.

Grannen ringde på dörren - händelser av det här slaget främjar grannkontakter och det är väl trevligt - han hade anmält och tyckte även att jag skulle anmäla vilket jag gjorde.

Ni vet, hänvisningar, röststyrning, trycka etta, tvåa, trea - fjong: "Nu är växeln stängd"! Hallå, det är Jonas på nattjouren, suck, vilket sjukhus? Aha Comhem, "Hej jag vill felanmäla", -Vi tar inga privata kunder nu Du får komma tillbaka när växeln öppnar - "Men Hallå, det är en hel stor samfällighet det handlar om" Åhhh, jaha f'låt kan jag få Ert postnummer tack: "192 77" och Adressen ..." -Nej tyvärr Ni är inget Comhemhus". Hallå igen, vi har tre hål i väggen och hela samfälligheten fyra fem gårdar kringbundna av radhus egnahem har Comhem" -Jaha jag ser det nu ja och ni har fel när upstodfeletoch har du någon aning om varför.

Lite senare ringde jag igen, Nä de hade inte tagit emot ngn felanmälan från det här området. SUCK!

Äntligen efter flera vändor - nu är allt i ordning - 24 timmar av tystnad är över.