tisdag 27 januari 2009

Slö lina från Lyon, Jordbruksministern i pipeline

Tabberaset i lag med jordbruksminister Erlandsson som är odelat positiv till att vara med om att utveckla svensk mat och svenskt livsmedel

Han kommer med på radion, Eskil Erlandsson, jordbruksministern och tillsammans med Eva Björling, handelsminister om varför man satsar så stort här nere i Lyon på att visa upp svenskt matkunnande. -Sverige ska bli ett gastronomiskt toppland - det är min vision, sa jordbruksministern på dagens seminarium som arrangerades av franska ambassaden som också serverde fransmännen och oss andra närvarande, sill och gubbröra, gryta på renkött, löjrom och rökt kött.
Hur det gick för Jonas?
Jodå, allt har gått som planerat och det såg väldigt, väldigt snyggt ut. Det är svårt att bedöma framgången genom att titta på de uppradade domarnas miner, men frågan är om in de log lite extra n'är de fick den svenska maten på bordet.
I morgon är norrmännen på arénan tillsammans med danmark båda livsfarliga konkurrenter. Ikväll äter jag en norsk festmiddag på en av Paul Bocuse Bistroer och i morgon kväll en festsupé på hans stora treestjärniga restaurang.
(Få bilder för att det är en så djäkla dålig lina, tar evigheter att ladda upp dem och jag har inte tid att vänta, måste äta också!)