torsdag 12 mars 2009

I smöret igen!


Ladda ner och lyssna. Mitt andra inslag om det svenska smöret idag i meny. Repris i natt och på lördag eftermiddag. Lyssna när som helst här.

Konsten att förstöra ett ankbröst



Det är med förvåning man läser i tidningen AoM nätupplaga hur man steg för steg tar livet av ett ankbröst både vad gäller smak, konsistens och utseende. Eller vad sägs om att först bryna brösten i tre minuter på varje sida i rapsolja och smör och sedan eftersteka i ugn i 45 minuter! Förvisso står ugnen på 125 grader men att använda en så smakrik råvara som ankbröst och köra den tills den är over well done är förkastligt, då går det lika bra med fläskfilé.
Tore Wretman steker sina ankbröst i 6-7 minuter och låter dem sedan vila en stund i eftervärmen. Jag kör mina med exakta stektider och de blir härligt rödrosa med en frasig skinnsida. Helst confiterar jag dem och kör dem före servering någon minut i salamander eller under grillelement.