onsdag 3 september 2008

Återbesök veckan efter på Frantzén LindebergDet var en viktig och övertygande kväll på Frantzén Lindeberg.
Jag gjorde alltså ett återbesök efter förra veckans stora matupplevelse. Nu i sällskap av två damer som var för sig har mer makt över svensk mat än de själva vill inrymma och på olika sätt. Vem eller vilka som ingick i mitt sällskap är överflödigt att berätta, men vi alla tre var eniga - kvällens mat var en stor upplevelse.
Någon sa, "det är som att stiga in i ett konstverk".
Kvällens pilgrimsmussla med höaska och bränd brödpudding, färskpressad blomkålsmjölk, brynt smör, tobakshonung och karamelliserad blomkålspure får Gud att skratta av välbehag, tror jag.
-Det går inte att plocka ut någonting som det bästa, det är omöjligt, sa mitt sällskap.

Vegetarisk mat till lunchDet kan ju göras vackrare, uppläggningen, men det här är öst på under en hungrig bråttomrunda på Ulriksdals slottsträdgårds (Rappnes) vegetariska buffé.
Massor av smak och jättegott med stor variation som kan få den mest inbitne animaliefrossaren att njuta ett ögonblick av de väna växternas gastronomi. Nog om det.
Maten smakade bra också för sällskapets skull, journalisten och författaren Pippi Engstedt.

Lysande recensionerJa, vad ska man säga, första recensionen är rent av lysande.
Det är ett understatement att säga "kick" om känslorna man får så här när boken liksom redan ligger bakom en och redan ett nytt manus till en ny bok är korrläst och klart för lämning, engagemangen växlar så fort. Men djädrar i min lilla låda - jag blir så uppfylld av att vara rätt ute!!