fredag 27 juni 2008

Kaffe och kakaNågon viskade i mitt öra att jag borde å på Biblos i Sollentuna. Visst har jag gjort det, redan första dagen de öppnade, ett kafé med soppkök granne till Sollentuna bibliotek, nya innestället för en enkel lunch och en fika ute i solskenet med utsikt över min vän Björn Selders skulptur Miman och Mimaroben.
Inne på kaféet är det lika litterärt med bland andra Selma Lagerlöf, August Strindberg och Edith Södergran på porträtt och med citat på motstående väg. Det nhär är ett bokkafé när det är som bäst! Och det har sollentunaborna upptäckt.
Idag hade Rodjana och jag ett par timmar över och åt först 12 bitars Sushi och sedan en äppelkaka med vaniljsås med italienskt kaffe till.Äppelkakan är köpekaka och "industrigjord", men fy katten vad bra, med sockrade härliga bitar av äpple som fortfarande hade bettet och var syrliga i tuggan.
Och här nsitter alltid folk som vill diskutera, eller "spickulera" som farbror Nilssons, Abbes pappa hos Madicken skulle uttryckt det och gör det även i min bok "Järnspisar, hackekorv och tabberas" som kommer i kartonage till hösten för under hundringen hos bokhandlarna på nätet