lördag 6 december 2008

Frantzén/Lindeberg utvecklar med BoulangerieSå har det hänt att i smyg, och med mjuköppning startade Frantzén/Lindeberg sitt boulangerie idag.
Fantastiskt egentligen, för jag vet hur det såg ut i veckan. Då hängde gammal inredning och lösa sladdar och ventilationsrör lite hur som helst. Sågspån och filspån blandade sig med allsköns "rivningsskit" och oinstallerad bageriutstyrsel.Plötsligt är nästan allt på plats och ugnarna inbrända. I går natt började Daniel Lindeberg baka. Han sa till mig i veckan att han efter snart ett år i köket bland desserter och andra makalösa konststycken på tallrikarna "längtade sjukt mycket efter att baka igen".
Nu är han där och han gör de bästa pain au chokolate jag har ätit på 17 år.
Han är en bagerifrankolfil som jag haft förmånen att följa och lära känna sedan han kaxigt gjorde årets dessert på Edsbacka krog för tio år sedan (blev då förstasida på Gourmet). Därför gör han förmodligen Sveriges bästa baguettes och hans surbröd matchar väl den statistiken också.Alma var med idag och åt sockerkringla. Liva och hennes Calle åt vaniljbulle och chokladbröd.
Det här bådar väldigt gott. Bageri kommer det at vara på dagarna och senare på kvällen kommer lokalen fungera som bar och även lounge till restaurangen.
Helt fullt ut kommer Boulangeriet att ha alla funktioner i ordning om några veckor. Tills dess - gå dit och köp njutningsbröd som kilovara.

Bort med stolarnaVi ägnar oss åt compact living och våra köksstolar har blivit för många och åtta stycken har blivit över.
Alla i hyfsad kondition. Det är klart att de är använda
Tänkte jag skulle sälja alla åtta billigt. Ge mig 600 spänn i handen och hämta dem hos oss.
Maila oss här