onsdag 6 februari 2008

Chinatown lika bra som i PekingRökigare än någonsin, de döda underhålls så att ingenting saknas där i himlen någonstans de bor. Allt är symboler, pengar, båtar, flygplan, bilar och det bränns för att nå upp eller in i de dödas värld.
Jag var i ett tempel idag mitt inne i Bangkoks Chinatown – en stor glädje naturligtvis men också ett väldigt allvar, Lampor, rökelse, lackdoft, matoffer, pengaoffer, trummor , symbaler och finklädda människor.


Det var så tjockt i Chinatown idag att taxichaffisarna uppe vid Sukhumvit vägrade åka dit, de kom inte fram helt enkelt så det blev skytrain och tunnelbana istället och så tuk tuk sista biten – hem gick det på under en timme och 100 THB med Taxi.
Marknaden då? Några hastiga timmar sedan stängdes den, folk ska fira nyår och gjorde en tidig kväll. Har inte bestämt mig än var jag ska sätta mig och äta.

Solen tillbaka genom avgaserna

MBK Bangko0k, missa inte det när Du är i Bangkok

Jobbade igår i under solen. Åkte till halvvägs ut till flygplatsen och träffade folk för intervjuer - kommer i P1s Meny så småningom.
Trafiken mördande som vanligt. En och en halv mig tog 2.5 timmar.
Ledig idag.
Poolen först några timmar - andas - Padthai som smakar bättre hemma!
Nu drar jag ner till domänerna jag älskar, China Town, bättre i Bangkok än Peking! Dessutom, fest idag - Kinesiska nyåret för sjuttisingen.
Sist jag firade Råttar År var med en sändning i Efter tre direkt från Himmelska Fridens Torg i Peking.
I Salig Hågkommelse Olle Stenholm satt i studion som vanligt och avannonserade mig med: Och det var Göran Lager som rapporterade om det kinesiska nyåret och lottans ål.....flåt, ska vara Råttan År.
Hysteriskt roligt!!!

Skitiga underbara Bangkok

Trodde jag skulle klara av resan den här gången utan att bli som en zoombie innan kvällen.
Hade planerat massor, men efter klockan 15 lokal tid var jag som i dimma, precis som vanligt.
Somnade efter middagen (som smakar bättre hemma!) och sov i nästan 12 timmar.
Regn.
Gjorde en traditionell omedelbar tur till MBK för att skaffa telefonklort och lite andra nödvändigheter innan tröttheten satte in.
Jobbar idag – fortfarande molnigt och det är väl bra för skinnet inledningsvis.


Här är mitt Thailändska telefonnummer: +66 (0) 856002639