lördag 3 oktober 2009

Överlevde och mer därtill

Det känns bra nu efter några dagars bloggbortavaro.
Rodjana blev sjuk i mitten av veckan.
Bilden till höger är på hennes nya kostvana!
En ganska vanlig, men inte mindre allvarlig tarmsjukdom. Den sänkte henne så till den milda grad att hon lades i dropp under ett helt dygn.
Det hjälpte - nu återstår en veckas diet och sedan lite försiktigare mathållning i fortsättningen också för den delen - vi är inte kända för att sätta i oss skräpmat, snarare tvärtom - nu slopar vi skiten helt.
Ikväll sitter vi tillsammans igen.
Och vi tittar på Dabrowski. Kul, men helt utan den värme som Holmqvist lyckades genomsyra programmen med... Inte blir det bättre av att Stina sänker i stort sett alla hon har intervjuat - inte klädsamt.
Att Rodjana är på bättringsvägen känns på doften - från köket alltså.
Om än hon inte får äta dem själv så ligger det en hög med nybakta thailändska samosas på bordet.
Själv tog jag några timmar i landet. Frosten har berövat all gestalt - inte bara astrarnas. Bönor, gurkor, squash - frostsprängt. Rödbetorna var det något kvar av att ta upp - detål de första frostnätterna. Vitbetor skördade jag en stor hink av och jag tror aldrig de varit så exeptionellt bra. Cirkelbetan står igen till senare tillsammans med en del brockoli och kålrot. Haverrot och svartrot får också stå kvar jämte några rader purjo och så all palmkål och grönkål.
Så fort det blir uppehåll ska jag täcka resterna av skockorna och så ska jag täcka julpotatisen. Grävningen gör jag efter vart och är snart klar. Då är plötsligt cirkeln sluten - återstår kalkning och så gödning i vår.