![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhH7mDtkiOtH_SgNFEUAAOJerkjpRRe-MQmoEGJkE77OSHlSOTgxHAv9b6kKigksn6fw8NYtS2zkN5YzwgGXpZw-RqFqfhD2bR8V6_fg5AmK-LjnBIi3IcPseVaixM1pVQGvw9Oo2M26qE/s400/Kap+pad+ki+gied+DSC00436.jpg)
Det är inte jag som myntade begreppet latmansris - det är Rodjana. Och för att få till ett riktigt bra GI värde så görs det på basmatiråris. Vitlök hackas och steks i olja, knäck i några ägg, skeda i riset och blanda i salladsgrönt när riset blivit genomvarmt (spenat, rödbetsskott, ruccola, mangoskott) vänd om och kör ner en näve pillade räkor, servera med prig bon nam pla. Så det så!