torsdag 3 januari 2008

Vandaler


Var uppe på uppställningsplatsen där min stulna bil är intagen för besiktning. Det var med viss spänning som jag närmade mig min gamla Sierra, man vet ju inte vad som kan ha försvunnit.
Bilen är ju som en slags dagligt bokmärke. Boken om Galtströms Bruk, fanns den kvar som Peter skulle ha, skivorna, Pergolesi som var det sista jag fick av en kompis innan han dog, Monteverdi, Miles Davies. Jodå - biltjuvar är väl inte intresserad av sådan musik, inte heller av en faktabok om Galtströms bruk. Men verktygslådan med allt innehåll var borta och ett kamerastativ - det finaste och stadigaste, det rangliga låg där sönder, en ytterrock var också borta, men regnrocken fanns kvar och ungarnas drake från Kalas Puffar och boken om hur man mekar med en Ford Sierra. Stora ficklampan var snodd liksom ett tiotal cdskivor med rockmusik, en barnbilstol väck, men babysittern fanns kvar, den justa handsmidda yxan var borta.
Och hela rattstången var avklädd och sladdar spretade åt alla håll, en sidoruta därbak var knäckt och handbromsen sladdrig och bruten.
Nä - den här bilen har jag nog kört för sista gången. Försäkringsbolaget kommer säkert att lösa in bilen och då får man börja om jakten på en bil som tickar och går och startar jämt och är tillräckligt stor för hela familjen med barnvagn.
Vad säger man - Djävlar!