söndag 20 maj 2012

Miljoner strimlade ordJag byter lite av liv samtidigt som jag byter kontor, uppgör och uppbrott. Bort med alla gamla ord, in med nya.

Har upptäckt hur jag blivit som en av Linnés hasselmöss. Dessa han berättar om i sin Öländska resa. Hur man där hämtade hem miljoner hasselnötter genom att hitta hasselmössens gömmor. Därur håvade man skeppor med hasselnötter. Så har jag blivit med nostalgi och ord, ordnostalgi. Jag har sparat på allt, i låda efter låda, pärmar och manus och research. Bilder och bildkopior, kopior på texter, urklipp, anteckningar, miljoners miljoner av ord liksom staplade om varandra eller smetade ut som fett på en yta, Fett och filt! (Joseph Beuys). 

Det jag inte minns själv ordagrant finns digitalt i datorn. Annat finns som klipp som jag kan bunta ihop och lägga på vinden om någon kanske i framtiden behöver dessa - ett slags bevis för att man ändå uträttat något och skulle jag vilja gå tillbaka till detta något så vet ju jag exakt var det finns.

Strimlaren fyller låda efter låda - ordens reda blir oreda och ska brännas i tunnan för att bli förevigt borta, inte glömda, bara borta.

Jovisst ja, jag har en massa mattidningar, några meter. Någon som vill ha dem innan jag beslutar skicka dem till pappersinsamlingen? Säg bara till. Fan, måste kunna andas igen.