torsdag 13 december 2007

Upplysta rondeller - myspys i kommunal tappning


I morse när vi körde ungarna till luciuafirande så möttes vi av marschaller runt hela vår rondell utanför matarvägen. Och så längre ner över den vackra bron började marschallerna lysa i rad efter mittlinjen och så runt mellan två rondeller. Det var så juligt och så vackert, så avsiktligt mänskligt. Så fick jag höra att det var dekorerat så i varje rondell i hela kommunen - fantastiskt.

Vanilj, saffran och lussebrud


Traditionerna bryts, snart har vi stjärnanis i lussebullan, jul som jul, pyttipanna av smaken. På dagis idag bjöds lussebullar. Ett annat ord brukar vara saffransbröd - det var saffran förvisso, men mest vanilj.

Det är legio egentligen, MEN JAG VILL HA LUSSEBRÖD PÅ LUCIA! MED BARA SAFFRAN!
Så var inte ett öga torrt när tomtemor, lucior, tärnor, pepparkaksgubbar och nissar ställde upp och till frk Eriks gitarr sjöng om Staffan på tallegren och andra kända luciasånger och Alma var tomtemor för att bryta trenden med glittret och ständiga uppdatering av nattsärkslängd.
Alla föräldrar bänkade sig och alla hade kameror och filmkameror för man är ingen riktigt ansvarsfull förälder om man bara bäddar in det som händer i minnet utan att dokumentera det "på riktigt".
Se det var en riktig luciadagismorgon.