måndag 9 juni 2008

Ordlös blev blogglös på resa efter internationell matdag på dagis.Viken, norr om Helsingborg, blev min bas under veckan som var och för en rad olika uppdrag i skåneland och helt utanför all Internetuppkoppling.
Ser att jag inte hörts av sedan ordlösa onsdagen och den "bråkiga" bilden på kranarna utanför mitt kontorsfönster med en pålkran närmast och byggkranar runt omkring.
Staden håller på att byggas.
Inte sedan miljonprojektens dagar har det rests så många byggkranar mot himlen här.

Appropås miljonprojekt så har jag alltid haft barn på dagis i ett miljonprojekthus.
För 22 år sedan initierades en internationell matdag då föräldrar från alla världens hörn tog med sig maträtter från respektive hemländer. Ett mer än lovvärt initiativ som hållit i lika många år. Jag tror det var en driftig förskolelärare med stora integrationsambitioner, Tanja Bojovic, som kom med idén.

De första åren, när mina idag stora barn gick där, dukades det upp med dignande bord - det verkar som om det var andra slags invandrare än idag - det har blivit fattigare, slarvigare och inte lika ambitiöst, tyvärr. Stoltheten verkar ha försvunnit undantaget några få entusiaster från Kongo, Thailand, Uganda, Bangladesh.
Trots allt samlar evenemanget en hel del föräldrar som på grund av olika lämningstider aldrig tidigare träffats.