torsdag 19 mars 2020

Men det blir i alla fall vår.


Det är ju nästan så att våren springer förbi utan att bli noterad...vilket är ju förfärligt egentligen. Borde åka ut till "våra gamla jaktmarker" på Antuna och titta om tofsvipan kommit jämte sånglärkor, eller åka dit i natten och lyssna på ugglorna som brukade hoa där under tiden vi bodde i huset bortanför 52 hektar åker.

Igår när jag gick med Assar stack de upp under en villahäck vid Pingstkyrkan, årets första nässlor.
Allt snack om Covid-19 har gjort att mina vanliga vårar dväljs - de som jag brukar vara så glad åt, befriad. Nu tar hypokondrin över och jag dras med i sverigefallet där allt brakar och sätter mig i självvald karantän - men inget händer, inte ett uns feber..nävisst nä, senaste rönen är att man kan ha Corona även utan feber och utan några tillnärmelsevisa symptom alls.

Kom på att jag skulle glädja mig åt att vädret i alla fall känns gott, de där soliga dagarna och fantastiska nätterna, varmt och kallt, iskallt i mörkret.

Skönt med alla genvägar också man kan ta för att livet ska vara uthärdligt. Väntar på hemkörd pizza i ögonblicket och det är ju inte fel!

Tji fick ni virus!

Jag är ju glad i det här lejonhåret...


...men med tiden har det blivit väldigt slitet...


Det var så slitet så jag var tvungen helt enkelt. 
Någon herrfrisyr blev det inte. 
Kanske viruset ser på utanpåskriften att man ingår i riskgruppen så det är inte värt att riskera.

...så det blev till att gå till Salong Blå i Bromma och fixa...

...och så här blev det!

Utepickade ägg och bacon från Björks, intag efter tröttande vargtimme


Utepickade ägg, kul att säga, utepickade ägg…eller det heter väl ägg från utehöns eller nåt sånt.
Bacon från Björks i Färila så genomarbetade att de kan användas råa som pålägg.
Potatis, Asterix från Färila.

Alltså, sitter lite i självvald karantän. Efter åtta dagar i Hovra, nu drygt två dagar i Sollentuna. Har känt av hela virusregistret och nu när de säger att man kan ha det lindrigt så vetefan. Ingen feber tänker jag – men man behöver inte ha feber.

I alla fall, bra frukost, bacon & egg, kan aldrig vara fel. Och jobb har jag som går att sköta på distans. Idag mår jag alldeles utmärkt, men vargtimmen är besvärlig så en trötthet kommer krypande så här dags