Brukar stadga upp 1.6 kg nymalen lite grövre färs med två ägg och en dl fint stött skorpmjöl och en dl mjölk eller grädde.
Kryddar med rejält med salt (om inte saltat späck eller salta fiskar ska i).
I helgen tog jag några nävar provencalsk kryddblandning och blandade i färsen, densamma kryddningen som jag sedan lade i såsen.
Jo, men, det här blir gott. I varje liten benløs fugl (följ gärna den här länken och klicka vidare till en massa annan norsk mat som jag skrivit om) trycker jag i en bit fetaost, sedan kör jag i grillpanna så att de får snygga ränder runt om och tar smak. Lägger på bleck och kör färdigt i ugnen 180 grader till en innertemperatur av 68 grader.
Stekt potatis till (något sockrad och beströdd med paprikapulver)
Såsen gör jag av buljongen som blir på blecket. Tillsätter lite soja, kokar ner med en klicka smör. Toppreder försiktigt med vetemjöl, kokar ur ordentligt och fyller på med vispgrädde och provencalska örter.
Bon apetit som vi lite krystat säger.
(Själv kör jag iTrimkost två dagar i veckan, men i morgon är en ny dag!)