torsdag 15 oktober 2009

Vi vann - Svenska Publishingpriset ÄNTLIGEN

The winning team för årsredovisningen av borstadsrättsföreningen Solhjulet fr.v Björn Bergqvist copy och form, Roland Lindblad faktainsamling, Anna Grönvall idé och copy, Tanja Järvinen idé och copy och Göran Lager - Tabberaset text.

Jo, jag var med för två år sedan då jag medverkade med en essä om dödsstraff i Svenska Turistföreningens årsbok som vann - men det är inte på långa vägar samma sak som i natt för nu har jag medverkat mer direkt och det känns dj-t skönt helt enkelt.
Länk till det som hyllades av juryn och renderade oss priset kommer vad det lider.
Här juryns motivering som vi suger i oss av:
"Personlig, avväpnande och respektlöst med ett direkt tilltal utan snusförnuftigheter i såväl design som i tryck"
-Detta måste firas, tänkte vi och drog oss iväg till Håkan Thors Proviant vilket visade sig vara ett bra mycket bättre val än att stanna över buffén på Forresta. Och vi firade med en alldeles utmärkt kalvbräss följt av rådjur med lättrökt spetskål - har nog aldrig förr ätit ett rådjur så mört och dessutom av steken. Desserten inviterade oss Håkan själv till - Savarin med plommon och romrussinglass.
Nu är vi hemma och smälter både chocken över att vinna, vi blev ju så hyllade redan för att bli nominerade, och den utmärkta firarmaten på Proviant - kommer att kännas skönt att vakna upp till fredagen.

Maltmjölstekt kalvbräss med rostad majs, raps och hallonsky

Svenskt rådjur med lättrökt spetskål, hasselnötspanerad kålrot och Sezcuanpepparsky