måndag 22 februari 2016

Assar på bäverstenen vid Ed


Varannan dag ungefär tar vi långpromenaden runt udden med utgångspunkt där Edssjön går ut i Väsbyån. Varannan dag tar Assar soprånget upp på bäverstenen där bävrarna fällt ett stort träd.

Portugisiska sardiner så djäkla braJag kan inte nog tjata om de utmärkta portugisiska sardinerna Kicki hade med hem efter den beryktade lärarresan. Där ligger de i sina vackra burkar, skönt packade exakt så som sardiner ska ligga, men här också kryddade med fantasi och smak.
Senast öppnade vi en burk med citronmarinerade sardiner. Helt fantastiska.
Jo, jag tycker om Gustavs sardiner, som folk mest kallar dem, men det är brisling, en vassbuk, alltså samma slags fisk man gör ansjovis av. En sardin bär det latinska namnet Sardina pilchardus. Men man kan aldrig vara säker för även andra feta små laxfiskar går under det kommersiella namnet Sardin.Hursom smälter dessa portugisiska sardiner i munnen och oljar perfekt en hård brödbit eller förgyller några salladsblad mosade med fint hackad rödlök och dressade med oljan i burken.
N u får jag söka återförsäljare som kan tillgodose mitt portugisiska sardinbegär för nu är Kickis sardiner slut i skafferiet.