söndag 13 juli 2008

Med Heini och Gunilla i sällskap av Linzpotatis och en blutwurstHeini är en gammeldags chief. En sådan som fortfarande pratar med samma vokabulär som gamle Blunken och det är både hedrande och respektingivande. Med en sådan kunskap är det roligt att prata mat, man behöver inte förklara för varandra så förbannat mycket! Bara njuta av samtalet!

Vi hade en fantastisk eftermiddag, ta del av den du också, den kommer nämligen på Meny i P1 i höst.
Här på deras odlingslott växer allt från persikor till potatis, den sistnämnda provåt vi idag, en hårdknuten gulaktig fast, med nöt, mandelmassa, vanilj och gräddkolearomer, mer tossad än brynt i smör med lökstjälkar och dill. Lägg Linzpotatis på minnet.

Gunilla, som jag har gemensamma bekanta med sedan hennes tid i mediavärlden, dukade upp två slags burkade korvar, den ena en bratwurst och den andra en blutwurst, den sistnämnda med det där lite kärva och samtidigt fruktiga som är så karaktäristiskt för blodmat. Tysk senap till som sig bör och Gunillas hemsyltade gurkor för att med en precis syra i ättikan bära fram de mest fantastiska smaker i korvköttet som mer än korv påminde om en rilette med det digra köttinnehållet. Det feta goda band ihop köttet som i en mallig sylta.
Det här är riktigt härlig mat.

Se där! Så ska en söndagseftermiddag njutas!!!!