måndag 3 september 2012

Nyheter som behag, som lust, som vilsamhet.

*


Jag har haft förmånen att få se en hel del på TV på sistone. Faktiskt i en aldrig tidigare skådad omfattning.

Min dotter Lovisa väckte mig med den godaste och bästa väckarklockan  som finns, nämligen kaffet. Alldeles nymalt och sedan helt nypressat med dubbel dos - makalös i en fransk mörkrostning, vem vaknar icke till en sådan morgonbjudning?

Lagom till att det är dags att stärka sig med en liten sovpaus, sedan barnen gått till skolan och August lämnats till dagis. Då precis i slummer  hör jag, med ett halvt öra,  Jihde  säga att han alltid varit så rädd för och bävat för att en dag  behöva intervjua Jan Guillou. Så zoomar kameran in en leende Guillou som bara man ser skulle kunna göra småsmulor av Jihde direkt, men gör det självfallet inte. Och ungefär på den nivån håller sig sedan intervjun, medan John Crispinsson någon tid senare ger sig i kast med Guillou i SVT Gomorron Sverige, idérikt, orädd, djuplodande, påläst och på lika nivå.

Jag är för mångfald, det har väl ingen behövt tvivla på som läst Tabberaset.se, men jag kan ta mig friheten att njuta av Gomorrons skyhöga mycket större kunnandet.

Allt visar sig också i de senaste tittarmätningarna.

*Bildet är från Attundahälsan idag, Attundahälsan som sköter provtagningarna åt Karolinska för min räkning. Idag alltså ytterligare prover.