fredag 23 februari 2018

Nattvandring VIIFörsöker skärpa blicken där ute i mörkret. Ni vet spänner musklerna kring ögonen så att de kisar. Assar drar, jag kisar och spänner ömsom och slappnar av ömsom.
Det är bara kanske 25 meter. Lika långt som att skjuta ett rådjur eller hare med hagelbössa. Gör allt jag kan för att se in i lägenheten. Som en peeping tom står jag där, smått upphetsad.
Assar, står still. Luktar på en gul fläck i snön.
Ser ändå inte det jag vill se där inne i den upplysta lägenheten. Det rör sig. En kvinna reser sig, skymmer sikten, vänder sig om och ut mot mig. Ser mig inte.
Gröna ljuset från TVn studsar mellan väggarna. Kvinnan verkar vara på helspänn.
När jag gick hemifrån stod det 0-2 mot Arsenal. Ser att det rör sig, kommer åt att fästa blicken upp mot resultatbalken i TVns övre vänstra hörn. Siffrorna krymper ihop och bli oläsliga, fan. ”Assar Stå Still!!!!” Fokuserar på nytt, kan det vara 0-2 fortfarande – ingen klarhet, ser illa.
Vänder och går hemåt. Så stor TV och ändå kan man inte se – ska jag säga som inte ens har kanalen därhemma. Ingen flash på mobilen så det är väl som det är med den saken Östersund ute ur Europa League. Vem bryr sig? 1-2 blev det!
”Assar, kom nu gubben så går vi hem”.