söndag 18 april 2010

Söndagslunch - original IsaanIbland blir vi oerhört sugna på de där originalsmakerna, de torkade räkorna, den fermenterade räkpastan, den råa strukturen i maten, det varma kladdiga riset och det marinerade och hårdgrillade köttet.
Somtam gjorde vi på råa bönor "toua", chilli, tomat, vitlök och kryddad med "kapi" som alltså är den fermeterade räkpastan som har en mycket speciell smak och som jag tror man alltid har ett förhållande till.Att vi hade lite entrecote i frysen var väl mest tur och att vi tog ut den för att tina redan igår gjorde saken bara bättre - nu marinerades strimlor av köttet med fisksås, korianderfrö, vitlök och yakitorisås. Grillades sedan på hög värme och så åt vi det som fingermat med kaoniew, ångkokat stärkelserikt kladdris.

Fish & Chips - klassiker efter akvariebesöketEfter igår, på väg hem från akvariet, kläckte Lovisa den eminenta idén att vi skulle ha Fish & Chips till middag.
Så fick det bli!
Vi hittade torskfiléer på City Gross - utmärkta att köra i fritösen och så med pommes till i brist på entusiasm, eller snarare ork, att skära egen riktig chips.
TBH:
Maltvinäger
Salt
Peppar
Majonäs