![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiM8Gf8MNQkWYC1rvTKgHuNWb2flm1wO1B6X2lUdbXB0sFSfv83Uk41B2Y2AGrHRFI-kDcPA8xVJW5g08gg2Ih7jNQtOCIzcFU-bLbh02Mw5iBBxwhyphenhyphenHf38ruKwuGkdlHPDSbmBl-NU_Aw/s400/Ajinomoti.JPG.jpg)
Jag har jagat glutamat länge. Främst för att Ajinomoto (same same but Thai) fördärvar smaken i maten och har ett enda möjligt syfte; att dölja dåliga råvaror.
Här har jag skrivit om det och här och här skrev jag om den förbjudna hyllan i thaiaffären. På ett annat ställe skrev jag om de naturligt smakande snabbnudlarna.
Idag skriver Aftonbladet en rak artikel om detta kristalliska smakgift som avslöjar de stora kedjornas egna varumärken främsta smakgivare...Glutamat!