fredag 1 december 2017

24 dagar kvar, beställ och handla böcker nu, Ser att det finns ganska mycket signerat Göran Lager att välja mellan

Vill tipsa lite om julböcker och framhålla sådant jag själv är delaktig i. Varför undrar ni? Självfallet för att de ska sälja och för att jag har något att berätta.

Gör det, handla böcker i jul. Några är slutsålda och där har jag inte så mycket att hämta rent ekonomiskt när jag säger att de titt som tätt dyker upp på antikvariat på nätet.Min senaste bok. Vill jag säga tillfredställer allas nyfikenhet och tillägger att den snart kommer som ljudbok. Startar inläsning inom kort. Att den också går att ladda ner som e-bok är bara positivt. (Bokförlaget Mormor)


Skulle kommit nu i höst, men vi ställde till vårutgivningen då tryckerier har svårt att leverera, något som drabbar hela branschen just nu. Men håll ögonen öppna.


Aktuellare kokbok finns knappt. Det här är en bok för sockertroll likväl som för alla andra. Laga och ät ur den här boken och må bra, dessutom en ledsagare för alla med barn och vuxna som drabbats av obotliga diabetes 1 eller svårbehandlade tvåan.


Kom ut för något år sedan och vann priser. En jäkla bra bok, om man får säga det själv, sprungen ur ett fantastiskt teamwork och med mat som svindlar i käften.


Den här boken kom till i brådrasket. Snön hade precis börjat falla. Det var bråttom. Vi stod i t-skirt och grillade i stadsmiljö och det var kallt som fan samtidigt som vi skulle låtsas att det var stadssommar. Blev en het bok i alla fall.


Efter min egen kokbok "Järnspisar hackekorv och tabberas" (som kommer i en tredje omarbetad upplaga till nästa höst) så är nog den här den bok jag håller väldigt högt. Svår att få tag i, men dyker ibland upp på antikvariat.Ena dagen hot om fängelse för majestätsbrott, andra dagen hedersdoktor. En mycket speciell man, Sulak Sivaraksa


För inte länge sedan hotades han av många års fängelse för majestätsbrott efter att ha korrigerat historien kring den ledande kungafamiljen i Thailand. Nu blir han hedersdoktor i filosofi vid Thammasat Universitetet. Gratulerar, detta är stort i ett land han tvingats fly ifrån både en och två gånger sedan han anklagats för kritik mot både militärdiktaturen och kungaregimen.

Jag har haft förmånen att ha Ajarn Sulak som vän länge nu, tyvärr har våra vägar inte kunnat korsats på sistone, men jag vet att han ofta har Sverige som mål för sina resor och ser fram mot att se honom igen.

Boka in i morgon, musik till Advent, några sällan eller aldrig framförda, andra med mycket tradition

Jag är stolt och glad över att få förmånen att sjunga med Nicolai Kammarkör. I morgon lördag, adventskonsert med fri entré i Klara Kyrka. Kom dit och lyssna, 18:00!
Välkommen

Ska det vara så svårt att lägga ihop två och två: Snus räddar liv!


Jag har skrivit om det här massor av gånger på bloggen och jag har agerat i TV och jag har skrivit artiklar och inte minst; jag har snusat dagligen i 52 år!

Expressen skriver idag, under exakt den rubrik jag använde mig av på bloggen den 20 februari 2011 efter ett möte med dåvarande jordbruksministern och utrikeshandelsministern, förvisso om att etablera en rörelse som senare blev kallad "Matlandet Sverige", men som också till en stor del handlade om snus.

Klicka gärna på länken här och läs om mötet 2011, eller här och läs om vad Expressen skriver idag.