![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj79Ek-WsAq8vfA-grgrV6xp9NcTDS5V5DHxCRzpVe9HqCXjPuGqh6R-QGbEhuTvpWmjnaA69rRDEMde10WPYHIZuoaqmipNAU9ZkXifaxVxy50W9L234oxA5Aw3LMK39ef2DDhG6PhcsE/s400/Fattiga+riddare+Frantz-lindbg,+blog.jpg)
Fattig riddare med en gräddkokt gratinerad silverlök - jag vill ha den varje dag.
I eftermiddags var det några få utvalda journalister som fick äta på Frantzén-Lindeberg. Jag gissar att de nu sitter hemma och undrar vad det egentligen var som de fick vara med om - det gjorde nämligen jag sent igår natt. I fem timmar åt jag mig genom den stora menyn - det här är inte någon recension, jag är för insyltad för det (?) - jag bara berättar om det kanske bästa jag ätit någonsin i Sverige.
I sju år har jag fått följa Björn och Daniel, alltsedan de träffades i köket på Edsbacka krog och jag har fått vara med på den lååånga resan fram till att de hittade Mistrals lokaler i Gamla Stan, flyttade in och serverade mig 20 rätter på raken igår kväll.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjDGx5U53W7yR4XIS8KHLWPkuea5dTkZ3jy-tmoS1tJ2DqefOFCWUig3JoxjDppZ3Dq3CZQaU5eIb7ysfcnHM6ynTUwqmJqrlZM3Vit1dk4wYQv66mPXH4qu97t_MWnXS0ybOSdBUM6sTs/s400/Pilgrimsmussla+Frantz-Lindbg,blog.jpg)
Det är små, intensiva smak och texturkombinationer, rasande uppnosiga överaskningar i munnen och i kombination med igenkännande, en pilgrimsmussla, en havskräfta, kanin, ett stycke fläsk med bönor, en fattig riddare, choklad, små dammsugare som petifour... - det är så raffinerat och det biter sig fast i minnet och det är humor emellanåt, lakritsluft som kommer smygande som en lätt bris från grannens bord, potatisglass.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-TIC3xWH3vdnFYU7bE3aEe5AVNcvFdC9MBrTlRwVIxmISXyn9SysVASjGwi5CNQXQ8rIT7rs4v2ojEiYlN_-mdouwcs_fhjZxbvwB4fEVvQ3qIS1NPCQLev6N4WxUWh2Ki2KvnXfDSvg/s400/Fl%C3%A4sk,+frantz-lindbg,blog.jpg)