torsdag 10 februari 2022

Stekt ris (kao pad) med fläsklägg, vitlök, chili och kinakål


Men alltså, utmärkt resträtt till lunch. Vi körde igång igår redan efter lunch. Rimmad fläsklägg tre och en halv timme, kokt med stjärnanis, kanelstänger, morot, chili och lök. Alldeles utmärkt middagsmat som sköter sig själv på spisen. Avslutas i ugnen på högsta värme för knaprig svål. Ris till och lite reducerad fläskbuljong till sås.


Det är klart att vi inte klarar en hel fläsklägg på två. Det blev över av både lägg och ris. Utmärkt till lunchen idag och räcker till i morgon också.

Fläsket skärs i tunna bitar, massor av vitlök, och så en skiva kinakål (underskattad). Stek i olja. Dela en torkad chili och pytsa i. Rör runt, det ska bli ordentligt stekt. I med några nävar kallt kokt ris, rör runt, låt ta lite färg. spruta över ordentligt med fisksås, häll upp och servera i skål.