måndag 4 juli 2016

Ett sådant kärlekskalas nära Sara och Björn gifte sigStort grattis till Björn Frantzén och Sara Sandberg som gifte sig i förrgår, ett bröllop som vi jag och Kristina fick förmånen att vara med om på nära håll.

Den bruden, hon var nog vackraste någonsin när Leiah och Stella gick före i kyrkgången och strödde rosenblad för sin mamma, och Björn stod där uppe vid altaret tillsammans med favoritprästen Camilla Lif i Katarina Kyrka och strålade med hela kroppen. Halvvägs upp kunde han inte hålla sig längre utan gick Sara till mötes och gav henne en lång och innerlig kyss.

Camilla Lif, alltid originell jämfört med andra och alltid varmt personlig både mot Bibeln, Jesus och dem hon möter. Underbart vigseltal och en fantastiskt avslappnad attityd till det ceremoniella utan att ge avkall på det djupt seriösa.

-------------------------------------------

Man skulle kunna säga att det var ett litet, men stort bröllop och med ett brudpar som träffades i högstadiet och som hållit ihop sedan dess.

Middagen då? 
Ja, men det är väl klart. Började med små tilltugg vid champagnebordet i trädgården till Tornvillan i Nacka Strand, pyttelangos med löjrom, små kalvtartarer och annat smått och gott.Förrätt var besläktad med den stående pilgrimsmusslan på Frantzén, här  förenklad för att nå 80 gäster i samma ögonblick, tryfferad äggröra, brynt smör, pommes paille, torkad svamp och lagrad soja.

Huvudrätten var en rent magnifik pocherad pärlhöna 67 grader med stekt surdegsbröd, frasiga bitar av kycklingskinn och en riklig crème på ugnsbakade jordärtskockor, blond miso och gula kantareller med jus rôti och citrontimjanAvslutades med en comté med tryffel och senare en lakritssorbet med färska hallon och hallonsirap. (ovan)

-------------------------------------------

Efter långsittning med många tal och väldigt familjär stämning så vankades naturligtvis en bröllopstårta signerad Daniel Roos, en "roosin" i all sin prakt och jämte allt annat fantastiskt god.Se det var ett kärlekskalas som heter duga och jag och Kristina är tacksamma och ohyggligt glada över att få varit med och delat den här högtiden med Sara och Björn.