söndag 21 mars 2010

Kemtvätten "kämtvett" kemar mina skjortor


"Jag vet, jag vet", säger "kämtvettens" innehavare på Stinsen i Sollentuna, för övrigt inte bara en bra tvättare utan främst en bra skräddare, "men det förstår du väl att det där är fixat", fortsätter han och tycker att det är ganska kul att driva en smula med sig själv och sin egen invandrarbakgrund - jodå, reklamtexten är på en "äkta handknuten turkisk matta".

Fler än jag drar på smilbanden vid skjorthämtning - för som skjorthanterare har vår skräddare gjort sig väldigt populär - så populär att det numer tar en dag extra att få skjortorna fixade och då menar jag FIXADE!. För om en knapp saknas är den isydd, är en krage bångstyrig så är den stärkt när man hämtar skjortorna på galge, tvättade och maskinstrukna - kan det bli bättre - jo, det kan det, priset är löjligt - 20 spänn per skjorta om man lämnar fem eller fler per gång och då går man runt med en 15-20 skjortor och missar inte särskilt i urval.

Rekommenderas alltså - och häromdagen slant jag på en isfläkt and "the bigger they are the harder they fall" SHIT*, nya Lewis och en flik öppnad vid knät - konststoppning i nöd - fixat av vår skräddare på Stinsens skrädderi och kemtvätt så att det inte syns ens under lupp.