onsdag 23 december 2009

Mokarabia - en undanflykt kommersen

Ceyhun Özler på Mokarabia är alltid välkomnande och inkännande, dessutom har han givit oss möjligheter att njuta av turkiskt kaffe på sitt eget ägandes italienska kafé.

I nyinvigda Sollentuna Centrum - som ingen riktigt vant sig vid och i synnerhet inte jag själv som var emot "östra centrum" redan vid planläggningen på 60 talet. Nu har det vuxit sig gigantiskt med ambitionen att vara lite förmer och det är väl bra och innefattar inte bara lyxbutiker utan också kaféer dit folk drar i horder och smockar i sig gigantiska kemimuffins och bullar till lojt och oengagerat jobb vid de ordentligt påkostade kaffemaskinerna. Vad jag vill säga är att utan kunskap bakom så får inte kaffet det där extra som är värt en omväg eller ens att dricka i föbifarten.

Så har vi hittat en liten undanflykt i kommersen - Mokarabia - ett hål i väggen i entréplan, med en sådan där nära familjär service och ett igenkännande - genomförd inredning och perfekt kaffearbete med utvalda råvaror. Rekommenderas - också för den italienska glassen och små bakverken.