Rabarberknopp - eller som Linné sa om sin egna rubarb att han "med framgång odlat dessa i Upsala att vi nu inte längre behöver köpa dem av vare sig turkar eller kineser
Hade tänkt att så palsternackor och lägga under duk, men det blev inte så.
Torv som jordförbättrare skulle kärras. Stora sju meter långa och en dryg meter höga komposten skulle grävas om och flyttas för där den låg ska majsen stå. Majs behöver väldgödslad jordmån.
Nere på min 1700 talsträdgård har den sibiriska nunneörten kommit igång och rabarbern är sprickfärdig. Tänkte täcka ett stånd med en tunna för att få späda glasrabarber, men avkastningen minskar om man gör så, i alla fall är det min erfarenhet, så det får vara - är mer förtjust i rabarbersaft än i kompott och desserten med vanilj och jordgubb.
Sibirisk nunneört
Har haft ganska mycket halm som täckt rabatterna. Flyttade undan den idag och såg att det mesta är på gång.
Mina vita smultron ser för taniga ut så här på våren då jorden lyser genom. Rosorna däremot kommer väl att få bladverk före klippning om en fjorton dagar.
Satt länge på stolen i solen efter maten, marinerad grillade kycklingvingar och potatissallad (hela familjen i trädgården idag) och funderade på växtföljd och höjd och rytm och färg. Saknar inte mycket av utsäde. Sår en del på balkongen i veckan och ser till att det inte blir frost. <
Frostvakt!
Majsen ska försås, pakchoien också, båda till nya trädgården.
Julrosorna är de enda som blommar på riktigt i trädgården jämte några optimistiska nattvioler som om de inte fattade.
Så ska jag djupgräva i veckan för haverrot som jag kan så på frilandet ganska snart i gamla trädgårdslandet. Sojabönorna försår jag jämte melon och en del av störvaxbönorna för förra året hade jag någon skit i jorden som gav sig på groddarna (sniglar förstås)
Nu är det en djädrans spännande matresa som börjar för det är ju här i den tungt doftande vårjorden som allt har sin början.
söndag 20 april 2008
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)