tisdag 23 augusti 2016

Köksträdgården är hur mysig som helst och levererar
Bara lite kort om årets trädgård. Första året med täckodling. Begriper nu att jag var lite sent ute med grejer. En del tar sig inte för att det helt enkelt inte tar sig. Vissa år är ju sådana år. Bönorna, förra och förrförra året ett moras, i år ett överflöd. Tidigare år har vi ätit oss trötta på majs, i år bara skit med majsodlingen. Gurkor, kål, tobak (!) och ärtor växer så det knakar. Rödbetorna långsamma och lite torra, men däremot världens renaste, minst angripna, godaste mandelpotatis. Tar upp ett kok snart till surströmmningen. Jodå, jag är helnöjd med årets resultat så långt.

Björnbären mot söderväggen är oerhört saftiga och bra f
ör frysen till vintern,inte sant?


Skördar bönor i omgångar och de blommar igen och igen och igen.

Snoppar, sköljer, doppar i kokande vatten och fryser in. Valpig men galen på duvor, rådjur och hare.


Vi var ute och gick nyss och har gick stolt med hög svansföring ner över vår lilla grusväg mellan åkrarna. Vinden i ryggen, så hör han en fasan skrika till. Reaktionen var obetalbar. Allt spetsades till och han kändes stenhård i kopplet. Jag sa "ligg". Han lade sig blixsnabbt. Den lille Assar gör allt rätt, samtidigt som han ser så valpig ut.
Dagens kopplade tur går runt vårt nytröskade 53 hektaren utanför huset. Duvor och gäss blir lunchens övning. Älskade lilla hund!