|
Första kvällen i sommar som vi kunnat sitta ute, tropisk värme i augusti, satt kvar till 22 tiden. Kattugglans ödesmättade sång ljöd sedan in genom det öppna sovrumsfönstret. |
|
Närodlat lamm, Kajsa Karlssons på Antuna. |
Nu gick det där sista av Antunas lamm. Styckade ur låret och grillade utan att tramsa. Lammet har så mycket smak i sig självt att det är onödigt att lägga till med marinader och örter, de fick komma med i lite olika röror, en hummos, en baba ghanoush och grekisk yogurt med vitlök.
|
De olika kålsorterna och färsk lök i foliepaket med örter och smör |
|
Till lunchen blev det Kristinas hallonpaj med vaniljsås |
Framförallt fick örterna spelrum i den bakade kålen. Rödkål, blomkål (med blast), toppkål, gul och röd färsk lök blanchades och lades in i folie tillsammans med kryddlandets timjan, oregano, mild mynta, salvia, gräslök och en av de viktigaste kryddorna; Smör. Så får paketen baka ganska hett en stund på glöden. Det är färdigt när det börjar fräsa oroande mycket inifrån paketen. Riv upp och vält ner i en skål, dressa med lite tryffelolja och servera till lammet -
en lite läckrare får i kål.
|
Uppvältade i en stor skål och dressade med lite tryffel |
|
En chokladtårta med kanderade pistagenötter och lakrits samt flingsalt |
Så åt vi med vänner i vår paviljong och med tända lyktor mötte vi skymning.