söndag 9 augusti 2015

Antuna Kajsa Karlssons lamm på grillen och vänner i paviljongen

Första kvällen i sommar som vi kunnat sitta ute, tropisk värme i augusti,
satt kvar till 22 tiden. Kattugglans ödesmättade sång ljöd sedan in genom
det öppna sovrumsfönstret.

Närodlat lamm, Kajsa Karlssons på Antuna.
 Nu gick det där sista av Antunas lamm. Styckade ur låret och grillade utan att tramsa. Lammet har så mycket smak i sig självt att det är onödigt att lägga till med marinader och örter, de fick komma med i lite olika röror, en hummos, en baba ghanoush och grekisk yogurt med vitlök.

De olika kålsorterna och färsk lök i foliepaket med örter och smör


Till lunchen blev det Kristinas hallonpaj med vaniljsås

Framförallt fick örterna spelrum i den bakade kålen. Rödkål, blomkål (med blast), toppkål, gul och röd färsk lök blanchades och lades in i folie tillsammans med kryddlandets timjan, oregano, mild mynta, salvia, gräslök och en av de viktigaste kryddorna; Smör. Så får paketen baka ganska hett en stund på glöden. Det är färdigt när det börjar fräsa oroande mycket inifrån paketen. Riv upp och vält ner i en skål, dressa med lite tryffelolja och servera till lammet - en lite läckrare får i kål.

Uppvältade i en stor skål och dressade med lite tryffel
En chokladtårta med kanderade pistagenötter och lakrits samt flingsalt


Så åt vi med vänner i vår paviljong och med tända lyktor mötte vi skymning.