![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgzC7fDYBqKsosj2fKYy3vCIcbYQeStAzmc27tU-2HcH6GeLXDW8EBFE4gZirc-3rq7hlBUJHZKxGacX8c9kvV5or-HMD5fEaiXjvxIryDR1F12LaMbWZiwdlQydaG8yQU_mbTS9qvQCjXv/s400/Paviljongen.JPG) |
Första kvällen i sommar som vi kunnat sitta ute, tropisk värme i augusti, satt kvar till 22 tiden. Kattugglans ödesmättade sång ljöd sedan in genom det öppna sovrumsfönstret. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgvuONpGYXirL9sHH5CChJug9Wecm_txR9Z7xtYv4Ja-LFbsuKntvK7DJE00EjqPauZ4etgH0Rhbq-Ld9wXvWbCkyxRAHDuh6eZOw9jT1uLuTNdMfj_XiRxNjvTecdxFVyOwzQn3SN6Iy_s/s400/Lamm+fra%25CC%258An+Antuna.JPG) |
Närodlat lamm, Kajsa Karlssons på Antuna. |
Nu gick det där sista av Antunas lamm. Styckade ur låret och grillade utan att tramsa. Lammet har så mycket smak i sig självt att det är onödigt att lägga till med marinader och örter, de fick komma med i lite olika röror, en hummos, en baba ghanoush och grekisk yogurt med vitlök.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiive8lkhw4AebNLJBtm7RYJEOKZ7mt23Zqdx0t5EHrIrnhGLiJ5eeRGeKyWNGQ3z9YjubPsFAHVXyMCtLgPnkkHkcriDtnb7X93S_GN-NL22H_-VC4yq57NkR-CBvd57YNCbxVpt_2WE9c/s400/Ka%25CC%258Al+1.JPG) |
De olika kålsorterna och färsk lök i foliepaket med örter och smör |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhE5DKLbser0ayC0ZtRi9EnPo27VoBW7UPzvuwbZYyYPLlcapoRGoDkZ75PBYbmVYymEOI8A36h-GeAtSfM6EniXxamAHGNSubtfHcSF8eYychOUll5rVPfTTBjQ6L3lyXhDjKXIvkYqk_g/s400/Hallonpaj+2.JPG) |
Till lunchen blev det Kristinas hallonpaj med vaniljsås |
Framförallt fick örterna spelrum i den bakade kålen. Rödkål, blomkål (med blast), toppkål, gul och röd färsk lök blanchades och lades in i folie tillsammans med kryddlandets timjan, oregano, mild mynta, salvia, gräslök och en av de viktigaste kryddorna; Smör. Så får paketen baka ganska hett en stund på glöden. Det är färdigt när det börjar fräsa oroande mycket inifrån paketen. Riv upp och vält ner i en skål, dressa med lite tryffelolja och servera till lammet -
en lite läckrare får i kål.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiDd4YjtKMRO4V_YZFaEskJnKqBwfHExzGNihx6hfoUlOC5omka3YpJdfszdke8-ndCr57aoVBSx_EQ-zI8FofsvRDYl6TeRidJDjjjPhuCFpCU9gdDlpz_8tCEuQPQauiZTcUqkyeYSQVk/s400/Ka%25CC%258Al+3.JPG) |
Uppvältade i en stor skål och dressade med lite tryffel |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgWvoosB3P5YsWBaYEChaWxCaxGAIjvSV07aX_lSaP8bkg4NY1a_o3dMkaSB0PU4yEjqZDMhZY-lzWy9YaN8eGwP5fEK_k7wo3fDFIV9umqnjXfpINyvQLtbK506uTZVz6saAjSRcjjfTMj/s400/Chokladkaka+med+kanderad+pisage+o+lakrits.JPG) |
En chokladtårta med kanderade pistagenötter och lakrits samt flingsalt |
Så åt vi med vänner i vår paviljong och med tända lyktor mötte vi skymning.