onsdag 23 april 2008

Ordlös onsdagFlera ordlösa onsdagar hos Nejma

J. Lindeberg - jeansmästaren

Johan Lindeberg designguru i NY

Jo, han gör annat än jeans - det vet den som är på banan, men det var jeansen som fick honom att ändra inriktning i livet. Först som reklamare för Dobber och sedan som marknadsförare och designer på Diesel vilket efter sex år ledde honom in på ett eget märke och nu har han startat ännu ett designföretag - vilket? Det får den som läser min intervju med honom så småningom reda på.
Var den kommer att publiceras? Det får jag själv reda på inom kort.
Trevligt möte var det i alla fall igår eftermiddag - ytterligare en framgångsrik 56a jämte Borg, Stenmark och Linda Haglund - men Linda tog hjälp av otillåtna medel för att bli framgångsrik och det för mig osökt in på ett annat stort projekt.

I mitten av juni kommer min nästa bok: "Dopingjägaren" en biografi över Arne Ljungqvist. (Ersatz)
Boken släpps några månader före OS i Peking och tar självfallet upp hans hållning visavi bojkott.
-Det finns tre områden där man aldrig kan använda sig av bojkott som påtryckningsmedel och det är inom vetenskap, inom kultur och inom idrott. Genomför man en bojkott inom något av dessa områden så frånhänder man sig möjligheten till all kommunikation!, säger han.

Och så, eftersom bokens titel är som den är, handlar den naturligtvis mest om den envetna kampen mot medikamenter som prestationshöjande medel inom idrotten. Ljungqvist har berättat för mig hela dopinghistorien och avslöjar det östtyska undret och berättar om hur svenskarna hakade på. Under Ricky Bruchs tid var det mer undantag än regel att svenska idrottare INTE tog anabola steroider.

Arne berättar också om sin uppväxt och om sin karriär som läkare, patolog, och forskare. Om hans hustru som insjuknade i Altzheimer för tio år sedan och om hans engagemang för Cancerfonden som han satt ordförande i och som han lyfte till stor framgång.

Min bok anses så angelägen att den kommer att översättas till fem språk inom kort och ges ut i en hel rad länder, bland annat Kina.
International Athlets Foundation med Prins Albert av Monaco kommer att täcka kostnaderna för produktion och översättning samt lansering.