måndag 2 februari 2009

Gräddhyllan

Ewa Björling handelsminsiter, Eskil Erlandsson jordbruksminister och Gunnar Lund parasambassadör på Paul Bocuses gräddhylla.

Ett steg mot folket på "stora stå". Längst ner på gräddhyllan stöttade två ministrar och en ambassadör Jonas Lundgrens matlagande i Bocuse d'Or.
Här lämnar Jonas sin kötträtt, sedan är dt över för hans del - bara väntan återstår, en hel dag, ett helt dygn. Tävlingen var uppdelad på två dagar. Sverige tävlade första dagen, Norge den andra - spänningen var långsam, ungefär som ett potatiskok, reaktionerna på läktaren våldsamma, slamriga, skrikiga, uppblossande. man skulle inte tro att det är så vid ett VM i matlagning - men det är det och honoratiores ställer sig på tå för att skrika med.

Anklever på burk, duger.


Tiden gick inte att styra, den färska anklevern skulle inte hålla sig ända hem och hela Frankrike fruktade storstrejk i samma ögonblick som planet till Paris lyfte. Därifrån skulle inte strejken påverka resan annat än om Air France inte fick fram en knarr. Nu fick de det, en som stått länge och som tog en timme att isa av efter att vi satt oss på plats. Nåväl, det blev anklever på burk och det duger också.
Prövade här med lite rårörd hjortron och det var inte helt fel.