fredag 20 april 2007

En dag med fisk


Jag fick med mig fyra kilo fläsk hem från Nilssons i Hötorgshallen efter en dag i stan tillsammans med utmärkte fotografen och matjournalisten Austin Bush. Vanligtvis häckar han, som bekant för mina läsare, i Bangkok.
Austin har ju anknytning till Sollentuna då han var utbytesstudent här för en massa år sedan och nu inleder vi ett samarbete.
Idag hade vi första mötet i Sverige och förlade detta på Kvarnen där min gode vän Mauritz Lind står i köket och han levererade en lätt fisk- "Wallenbergare" till lunch. Jag har alltid ätit bra på kvarnen - idag var alltså inget undantag - menyn ligger liksom väldigt rätt för mig, det är liksom "mat-mat" som serveras och det är därför jag kan ta ett sådant sällskap som Austin Burs dit.
Trevligt sällskap manade dessutom till långlunch.

Fläsket jag fick med mig från Nilssons var några kilo broskben som ska marineras och syras före grillning, Serveras sedan med kaoniew och nam prig. Något kilo färskt sidfläsk också som ska brässera i gryta till en "moo paa low".
Hemma blev det inget fläsk idag utan rödtunga som dänkts över med lite mjöl och sedan friterades hastigt i olja, ris och nam prig pao till. Som alternativ fanns också en liten panaengcurry att skeda över.