fredag 27 maj 2011

Låååång jordgubbstårta och vaktelägg i gryta

Det här är nog en av de längsta dagistårtorna och med nyskördade (tror de var från södern någonstans) jordgubbar, krämig vanilj i mellanrummen och så vispgrädde på sköraste sockerkakan - förvisso inget för mig som tränas i avhållsamhet (missförstå inte!) men en lockelse för barn och familjer.

Vad var det här då - jo sommarfest på Augusts dagis. Ett superambitiöst event som tydligen är stor traditon med festklädda fröknar och finklädda barn, en August som var konfrencier hand i hand med frk Lotten. August hade ingen lust att spelevinka från scen i grupp eller ens sjunga en stump. Iklädd Agassis Etonskjorta, slips, väst och lånekavaj var han med och fixade på scenen med stolar och höll Lotten i handen när hon presenterade barngrupp efter barngrupp som körde ett schlagerpotpurri med dans och rörelser.Så blev det tårta och kaffe och hela trädgården kring dagiset surrade av mingelföräldrar och äldre generationen.

Man undrar om man kan ta en bit tårta....bara en liten bit och för en gångs skull. Näpp - stenhård. LCHF - Det fungerar!

När vi kom hem hade Rodjana lagat fläsk i kuber långkokt med strimlade shitakesvampar och sedan med små vaktelägg ilagda i en kryddning md korianderrot och kanelstång. En variant på hennes Paa Low Moo