måndag 24 juli 2023

Att böckling kan locka till sådan läsning. Egentligen inte förvånande, men ändå.

 


Sedan dryga året tillbaka skriver jag om mat ur ett litet annat perspektiv i tidningen Fokus. Nu senast i julinumret om delikatessen böckling.

Lite lustigt men föga förvånande att artikeln blev den tredje mest lästa enligt redaktionens mätningar. Jag kan tänka mig att många läsare aldrig ens korsat böcklingens väg för så ovanlig har den blivit i handelns fiskdiskar inte minst för att strömmingen brutalt minskat i Östersjön (vilket jag självskrivet också tar upp i min kria.)


Oj, den tycks eftertraktad och det här är ur andraupplagan i danskt band

 


Jag får ofta frågan - "har du en 'Järnspisar, Hackekorv och Tabberas' som jag kan få köpa?"

Men jag har ju inte det, bara mina egna referensex och dessa håller jag stenhårt i. Jag brukar hänvisa till nätet där de emellanåt dyker upp. Kanske dags för en tredjeupplaga? För nu har till och med andraupplagan i danskt band kommit upp i samlarpris. Idag på Tradera för fem hundra och kanske mer för boken ligger öppen för bud. Det är klart att det är roligt.

Kolla här!