tisdag 9 september 2014

Mörad kotlett med nyplockad svamp och gräddsåsPlågar mig just nu med nördklassiker. Varför? Jo, för att jag går på svältkost och känner mig för första gången i mitt liv ha en ätstörning. Dagens bild, dagens nördklassiker är kotlett med svampsås. Oj så gott.

Inte minst på tabberaset.se har man kunna utläsa att jag prövat olika metoder för att få sexpack, med resultat att jag bara plågat mig själv i onödan och sedan vikt ner ambitionerna för att landa i en räkmacka, eller sexrätters, eller en pla kapong.

Nu går jag på ersättningsmåltider om 200 kalorier styck (x4 per vaken tid).
Det går ingen nöd på mig. Känner mig inte hungrig, tränar som bara den (snart dags för ett tisdagspass). En målvikt som ligger över 30 kilo minus.

Bara så att ni vet!

Grisyttterfilé av bästa märke skärs ren från senor Några kralliga håller nämligen muskeln på plats. En och en halvcentimeters skivor steks ganska hårt i smör, men inte för fort och inte på högsta värme. Stek samtidigt blandsvamp i en annan stekpanna och tills all vätska kokat in (gäller inte för gula kantareller  som ska tas upp precis i ögonblicket svampen släpper sin vätska)

Lyft ur köttet med hålslev. Deglacera med grädde. Smaka av med soja av gott märke, kanske lite hönsbuljonggranulat, eventuellt salt, (färsk grönpeppar om man vill är fint, men en annan rätt) Låt koka ner tills simmigt och sila såsen. Skölj och borsta ur stekpannan, Häll över såsen och blanka av med lite smör.

Lägg tillbaka köttskivorna, låt puttra tills varmt, lägg över svampen och ös runt med sås. Servera med pressad potatis eller ris eller helt enkelt rätt och slätt rakt av.

Just nu tar jag min frukostmat, en smoothie itrim Jordgubb och lime!
Godmorgon.