fredag 11 maj 2018

Blåt blått blått blått
Det är den tiden nu. Omplanteringstid. Målade krukor på Lugnet förrförra året. Vinden tog flera så de gick i kras på öppna balkongen här hemma i "stan" året efter. Har kvar en där jag bredsått palmkål för utsättning någon gång första veckan i juni, kanske tidigare.

Bilden på krukorna i blått bara dök upp när jag letade efter annat och så efter vart en massa annat blått...


Som den här stjärnhimlen under en viadukt i efter Danderydsvägen. Tog den en taxinatt för några år sedan nä'r det lackade mot jul.


Och den här som är min första snusugn, byggd av en gammal knallblå kylväska, en sladd och en 60w glödlampa. Så tog de gamla värmande glödlamporna slut så då byggde jag om min snusfermenteringsugn  av en riskokare jag köpte i Bangkok och släpade hem. Den håller exakt temperatur.


Ytterligare blått. Man skulle tillspetsat kalla det för numera censurerat blått. Kommunen hade den goda smaken att markera ut ett gammalt gravområde med det blå om vintern. Tillskyndande hembygdsfolk kom och skrek att det var förfärligt och att det var hädelse och jämfört att dansa på de dödas gravar (ja man tar sig för pannan). Markeringen med blå ljus hade älskats av dem som ligger där för länge länge sedan döda. Så nu lyser det ej mer! (har skrivit mer om "fejk-kungen som så ömsint vårdas av Hembygdsmänniskor. Läs det och begrip hur man kan lyfta de döda till liv och oss själva till förstånd!)Ett skraverat landskap som jag konstaterat är från Gotland 1990. Minns jag köpte färgpigmentet i en färghandel i Köpenhamn. Dyrt som fan, men jag hade fått stipendium!