måndag 7 januari 2008

Sjukt läge - nytt kök!

Kunde vara en målning av Göran Lager från 1977, visst är det bra! "Spacklad köksvägg 1"

Det är lite av ödets nyck. I morgon vid tvåtiden går en knarr från Thaiairways International från ARN till BKK.
Jag skulle åkt med den - hade tre jobb på gång och skulle sitta och skriva på kvällarna i ett luftkonditionerat rum äta gott, tänka, vila.
Så för en vecka sedan bröt lilla familjehelvetet ut. Ont i halsen, feber, utmattning, snor, hosta. Alla fick vi det - värst för Lille August och mig...Ni vet det där med hur det är med män som blir förkylda - det stämmer - jag får dödsångest. Jag rår inte för det, men så är det.
Tänkte att "det går väl över", men det gjorde det inte.
Tack vare en trogen och serviceminded "biljettör" med egen liten låda i Lund så kunde jag med jättekort varsel, alltså dagen innan, fixa så att biljetten går att "skjuta" på tills vi blivit friska. Han är thailandsspecialist - (skicka mig ett mail om Ni ska resa dit så grejar det sig med kontakten!)

Ödets nyck var det ja! Inte kan jag lämna Rodjana med tre ungar och feber och ont i halsen och snöblask.
Och i morse dessutom kom målaren och rev ner vårt kök och började slipa och måla av h-e. I morgon ska han ta ett av sovrummen och i övermorgon nästa sovrum. Tills dess måste rummen vara utplockade helt. Tur att jag stannat hemma.
Så fick vi reda på att om vi skulle kakla hela vägen upp och ersätta det gamla originalkaklet från 67 så fick vi ta dit saneringsföretag och det blev dyrt, kaklet är nämligen uppspacklat med asbets. Det var då vi tänkte äh, vi målar luckorna, behåller beslagen och har köket såsom det en gång var när det byggdes. Fläkten ska dock upp.

Lägger in tvåan också. "Spacklad köksvägg II", ursnyggt.

I vardagsrummet står en mikro mitt i all bråte - det är fasiken vad man skaffar prylar vi som vill leva "sammatha och vipassana" (enkelt och i meditation) Mest plats tar Rodjanas samlade orkideer från alla fönster som nu plockats ur...alla stolar av olika sorter, byttor, pannor, skålar etc som brukar stå framme.
Den här var minst förfärlig vilket understryker de faktum att det finns gradskillnader även i helvetet

Jo, i vardagsrummet står en mikro utburen från köket. I den har vi lagat färdigmat idag. Till lunch något som sades vara japansk sötmarinerad biff med ris och till middag färdig lasagne från Coop. Och då undrar vi, finns det verkligen folk som lever på det här? Det är ju rent förfärligt. Jag har skrivit om det förut när dessa matpackar under plast går igång i kontorskorridoren och odören av kött och lax sprider sig så jag måste gå ut. I morgon när jag skulle landat i Bangkok så har vi köket tillbaka, nyrenoverat och snyggt.
Förfärlig mat....alltså, typ äcklig.