Inte sällan finns där också längtan efter den svidande hettan i maten, späckat med torkad och hårdrostad chili jämte sältan från nam pla (fisksås) och ännu mer umamilyft i en skvätt ostronsås.
Häll kokande vatten över glasnudlarna i en bunke och låt stå i tre minuter.
Dela och skär pak choi och brockolistjälkar. Skär färskt sidfläsk i 2x2 kuber och bryn i olja. Skär gul lök i tunna fina båtar. Skär lite grön sparris diagonalt.
Pak choi, vitlök och brockoli går in först jämte fläsket när det är brynt. Låt ta lite färg och häll över lite fiskbuljong (!) När brockolin är klar (provsticka) läggs resten av det gröna i, vänds runt och så till sist avrunna nudlar. Smaka av med chili, fisksås, ostronsås och servera. Härlig frukostmat.
Glömde: Urkärnat tomatkött i bitar, i nudlarna samtidigt med löken.