onsdag 7 augusti 2019

Kvällsmat efter Färilakorv och stuvad penne till lunch



Sommarens clou när det gäller mackor var ändå PelleAdolphsons och Christina Forsbergs Pain Baigneur i Ö-vik. 

Den vi åt på utsiktsberget i Överfälle med tonfisk, sardeller, sallad och tomat hade allt man kan tänka sig och tydligt inspirerad från Nice och av ingredienserna förstår var och en varför.


Det är också en macka som gärna låter sig varieras. Hemma ikväll hade jag några mjuka tunnbrödsskivor och eftersom jag och A festat loss rejält på Färilakorv och stuvade penne så räckte det med en kvällsmacka, en Pain Baigneur med Hovrainslag. Nyskördade salladsblad från landet, Herrgårdsost 12 månader, majonäs, lufttorkad karré från Delins och så sardeller (vårt sardellkonto är astronomiskt just nu).

Sådär ja, värdig smörgås till kvälls medan bönderna sprider dynga på täkterna ikring så man verkligen känner att man är på landet.