Sommarens clou när det gäller mackor var ändå PelleAdolphsons och Christina Forsbergs Pain Baigneur i Ö-vik.
Den vi åt på
utsiktsberget i Överfälle med tonfisk, sardeller, sallad och tomat hade allt
man kan tänka sig och tydligt inspirerad från Nice och av ingredienserna
förstår var och en varför.
Det är också en macka som gärna låter sig varieras. Hemma
ikväll hade jag några mjuka tunnbrödsskivor och eftersom jag och A festat loss
rejält på Färilakorv och stuvade penne så räckte det med en kvällsmacka, en
Pain Baigneur med Hovrainslag. Nyskördade salladsblad från landet, Herrgårdsost
12 månader, majonäs, lufttorkad karré från Delins och så sardeller (vårt
sardellkonto är astronomiskt just nu).
Sådär ja, värdig smörgås till kvälls medan bönderna sprider
dynga på täkterna ikring så man verkligen känner att man är på landet.